Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 12 GODINA

Spahija predstavljen u Ciboni: Cilj je povratak u vrh i razvoj mladih

Spahija
Anto Magzan/PIXSELL
13.06.2013.
u 13:56

- Cibona ne smije biti tu gdje je i imati 0-22 u Europi kao što se dogodilo. Naš cilj je borba za Final four ABA lige i povratak u Euroligu, ali i razvoj mladih igrača - rekao je Spahija.

Bivši hrvatski izbornik Neven Spahija vezao se za Cibonu četiri godine. U ova brutalna vremena teško je vjerovati da će se neki trener zadržati negdje tako dugo, no novi trener hrvatskog prvaka zasad ne razmišlja o izlazima iz svog ugovora:

- Ako negdje dolazite raditi i razmišljate kako i kada ćete moći izaći onda to znači da niste 100 posto u poslu kojeg ste se prihvatili.

I čelni ljudi iz Savske gotovo su uvjereni da će Spahija ostati puno duže no njegovi prethodnici pa tako i predsjednik Ivica Lovrić:

- Hvala mu što se prihvatio posla od značaja i za sudbinu hrvatske košarke. Ovo potpisivanje dio je projekta vraćanja Cibone na one pozicije gdje bi trebala biti.

A gdje bi to Cibona trebala biti? Na to pitanje odgovorio je čovjek koji je preuzeo odgovornost:

- Ja sam u studenom 2001. otišao iz Cibone jer je za momčad koju sam vodio bio upitan plasman u sljedeću fazu Eurolige, a njen cilj je bio Final Four. Ja to sada ne mogu kazati, no to uvijek mora biti cilj pri čemu neće biti dovoljno samo moje trenersko znanje, nego se i puno toga mora posložiti. No, Cibona najmanje mora biti stabilan euroligaš.

Spahiju čeka težak zadatak, da razvoj klinaca poput Arapovića i Mazalina pomiri s rezultatskim ambicijama.

- Cibona ne smije biti u regiji na mjestu na kojem je sada, ne smije u Europi imati nit od 0-22 i to je prioritet. Minimalno Final Four ABA lige i borba za Euroligu. Dakako, ja želim naglasiti da razvoj nije odvojen proces od stvaranja rezultata i da nikad nećete imati vrhunske igrače ako ih odgajate na "plus" ili "minus" 20.

Još lani Spahija je govorio kako se ne namjerava vraćati u Hrvatsku tako skoro. Kako je prelomio tadašnju odluku?

- Rekao sam to prošlo ljeto, nakon što sam se vratio iz Fenerbahcea i nakon 13 uzastopnih sezona u pogodnu. Rekao sam tada svojim agentima da ne mogu raditi, da sam se osjećao umorno i zasićeno i tada sam dao i tu izjavu. Kada kažem da bih radio vani ne mislim da bilo što, na ponude koje sam imao i sada, no kada se penjete sužava se prostor gdje možete raditi. U takvim okolnostima ostaje vam iskalkulirati da li ćete čekati tu svoju priliku gledajući televiziju ili ćete se prihvatiti posla i radom dokazati da ste to što jeste. Osim toga, sa sportskog aspekta meni je Cibona jako zanimljiva i nije me trebalo puno uvjeravati. Mislim tu i na mlade igrače koje klub ima i one koji tek trebaju doći. To nije presudilo, ali je bitan razlog.

S obzirom da je predsjednik Lovrić rekao da s ne bitno većim proračunom očekuje bitno bolje rezultate, kako se Spahija osjeća pod tim prvim bremenom?

- Nije uvijek proračun slika kvalitete momčadi. Recimo, nekad imate mlade koji dolaze, koji u tom trenutku vrijede na tržištu par milijuna, a kod vas igraju za znatno manje. Ja sam dobio jamstva za neke moje igračke želje, o svotama ne mogu, no ovo što je predsjednik rekao mislim da je to izvodljivo.

>> Spahija se vraća u Cibonu, potpisat će na četiri godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije